Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Καποδίστριας: Άλματα θανάτου στο parkour


Το παρκουρ μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο άθλημα. Η επικινδυνότητα της προπόνησης και της εκπαίδευσης μπορεί να οδηγήσει ορισμένες φορές μέχρι και στον σοβαρό τραυματισμό ή τον θάνατο.Οι αθλητές, ιδιαίτερα οι νεαροί, πρέπει να άριστα εκπαιδευμένοι σωματικά και πνευματικά πριν επιχειρήσουν κάποιο τρικ η κόλπο όπου η αποτυχία του μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες.
Παρ όλα αυτά το παρκουρ δεν είναι μόνο επικίνδυνα τρικ ή άλματα αλλά μια αλληλουχία κινήσεων. Η τέχνη της φυγής και της μετακίνησης, η τέχνη της σωματικής έκφρασης.


Το παρκουρ είναι ένα άθλημα το οποίο εκφράζεσαι σωματικά. Μοναδικός περιορισμός είναι οι ικανότητές σου και η φαντασία σου. Τα τελευταία χρόνια πολλοί νεαροί αθλητές έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται με το παρκουρ το οποίο έχει γίνει ένα από τα ποιο γρήγορα αναπτυσσόμενα αθλήματα. Επειδή όμως το παρκουρ γίνεται κατά κύριο λόγο σε εξωτερικό περιβάλλον είναι και ένα άθλημα στο οποίο έχουν ακουστεί διάφορες θεωρίες και ανακρίβειες.


Τα τελευταία χρόνια με διάφορα άρθρα και συνεντεύξεις έχει γίνει μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά είναι το παρκουρ, τους κινδύνους αλλά και τον τρόπο τον οποίο οι νεαροί αθλητές πρέπει να προπονούνται ώστε να έχουν την μέγιστη ασφάλεια.


Οι νεαροί αθλητές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε επικίνδυνη ενέργεια θα πρέπει να έχουν ελέγξει το περιβάλλον γύρω τους για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες τραυματισμών. Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αθλητές για τους τρόπου εκπαίδευσης, τους κινδύνους αλλά και τα όμορφα αυτού του εξαιρετικού αθλήματος.


Συνεντεύξεις και video πάνω στο παρκουρ θα βρείτε στο κανάλι μας στο youtube:
https://www.youtube.com/user/FilipposCorfu
Για οποιαδήποτε επικοινωνία και νέα ακολουθήστε την ομάδα North Greece Parkour Union στο facebook:
https://www.facebook.com/northgreeceparkourunion/?fref=ts