Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Αθλητισμός και ψυχολογίαΗ σωματική άσκηση συμβάλλει σημαντικά στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης κατάθλιψης ή άλλων διαταραχών της διάθεσης. Οποιαδήποτε μορφή αθλητισμού, ακόμη και σε περίπτωση που κάποιος έχει κατάθλιψη, βοηθά σημαντικά στην βελτίωση της διάθεσης, την θεραπεία και την ταχεία ανάρρωση. Η καλυτέρευση της φυσικής κατάστασης ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του ατόμου.
Η καλή εικόνα του σώματος συμβάλλει στην βελτίωση της γενικότερης εικόνας του εαυτού. Δεν αναφερόμαστε βέβαια στην εικόνα που προβάλλεται με πολλαπλούς τρόπους σήμερα, την εικόνα του σώματος με τις τέλειες αναλογίες. Αντιθέτως, μιλάμε για την αίσθηση ευεξίας που προσφέρει η άσκηση και για την εικόνα ενός ζωντανού και ενεργητικού σώματος με όποιες αναλογίες.
Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι μετά από μια αθλητική δραστηριότητα μειώνεται και το στρες, σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό απ’ ότι με άλλες τεχνικές χαλάρωσης. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς μέσω της άσκησης αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό, ορμόνης υπεύθυνης για την ψυχική διάθεση.
Σε πολλές περιπτώσεις η άσκηση συμβάλλει καλύτερα στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης απ’ ότι τα ίδια τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

http://agriniovoice.gr/