Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Άρθρο για την προπόνηση στην Γαλλία από συναθλητή μας

Το κείμενο που μας έστειλε ένας συναθλητής μας από την Γαλλία για το πως γίνονται οι προπονήσεις στην Λυών. Χώρος όπου εξασκείτε και δραστηριοποιείται.Σήμερα θα σας μιλήσω για την προπόνηση που πραγματοποιούμε στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη της Λυών. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε γκρουπ των πέντε μέχρι είκοσι traceur. Οι προπονήσεις που γίνονται μέσα στην βδομάδα είναι συνήθως απογευματινές ενώ τα σαββατοκύριακα πραγματοποιούνται κυρίως της μεσημεριανές ώρες. Ο χρόνος προπόνησης είναι γύρω στις τρεις ώρες. Ποιο αναλυτικά μια καλή προπόνηση ξεκινάει με  γύρω στα είκοσι λεπτά διατάσεις, squats, τρέξιμο, ΄΄κουετροπεδι΄΄, και πολλά ΄΄plunts΄΄.
Το δεύτερο και κυρίως μέρος της προπόνησης είναι το δυναμικό του κομμάτι και η ποικιλία των spots που υπάρχει δίνει την δυνατότητα στους αθλητές (traceurs) να εξελίξουν τον εαυτό τους και να προπονηθούν σε πολλά επίπεδα καθώς μπορούν να δοκιμάσουν από vaults και wallups μέχρι και flips. Στην Γαλλία για τους Γάλλους traceurs παίζει μεγάλο ρόλο και η αντοχή και έτσι στην προπόνησή τους κάνουν πολλές διαδρομές με τρέξιμο.
Στο τέλος της προπόνησης γίνεται αποθεραπεία που έχει χρόνο διάρκειας είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά καθώς για τους Γάλλους traceurs είναι πολύ σημαντικό ξεκουράζουν τα πόδια τους μετά την προπόνηση. Το καλύτερο στην προπόνηση είναι ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα και διάθεση ανάμεσα στους συναθλητές.

Mirsad Fikaj

Ευχαριστούμε πολύ για το κείμενο που μας έστειλε ο συναθλητής μας από την Γαλλία και του υποσχόμαστε ότι σύντομα θα προπονηθούμε και μαζί.

Parkour Hellas
Επιμέλεια άρθρου Kapodistrias Filippos -  North Greece Parkour Union